TypTien

BELANGRIJK: We krijgen recent meldingen van problemen met de inschrijvingsapplicatie. Krijgt u geen bevestiging van uw inschrijving via mail, stuur dan even een mailtje naar info@puzzel.be 

Speels en vlot blind leren typen op de computer voor kinderen van de lagere school

De training richt zich op kinderen van het 4e tot en met 6e leerjaar die vlot blind willen leren typen. Kinderen met fijnmotorische problemen, dyspraxie of dyslexie hebben het vaak moeilijk om te schrijven. Werken op de computer kan een hulp zijn, maar daarvoor moeten ze kunnen typen. Vanuit die ervaring gingen we op zoek naar een manier om deze jongeren te leren typen. Door gebruik te maken van therapeutische inzichten in hoe je het motorisch leren van kinderen kan verbeteren, is een eigen aanpak ontstaan: de methode TypTien. Ook voor kinderen zonder leerproblemen is deze aanpak een leuke, gevarieerde methode om vlot blind te leren typen.

De vis zwemt in de beek, de fazant zit in het gras en de roofvogel vliegt over de top. Dat klinkt logisch, zeker als we zeggen dat een beek lager is dan het gras en de top van een berg hoger is dan het gras. Binnen een minuut ben je ermee weg!

Vlot blind leren typen op de computer voor jongeren van de middelbare school

Vlot blind kunnen typen is tegenwoordig een must voor iedereen. Het zorgt ervoor dat je heel wat moeite en tijd bespaart bij het maken van schooltaken op de computer, het schrijven van eindwerken, communicatie via internet enz. Deze vaardigheid kan je nog je hele leven gebruiken.

De training richt zich op jongeren van het 1e, 2e, 3e en 4e middelbaar die vlot blind willen leren typen. Ook jongeren met fijnmotorische problemen, dyspraxie of dyslexie zijn welkom in de groepscursus. De methode TypTien maakt gebruik van therapeutische inzichten in hoe je het motorisch leren van kinderen en jongeren kan verbeteren, we gebruiken o.a. 7 verschillende leerkanalen. Anders dan andere typcursussen gaan wij vinger per vinger in verticale rijen leren typen. Hierdoor is deze methode ook geschikt voor jongeren die al een beetje kunnen typen.

De cursussen  worden begeleid door een psychomotorisch therapeut. Een eigen laptop meenemen mag, maar hoeft niet.

De trainingen gaan door tijdens de schoolvakanties. Nadien wordt er nog opvolging via mail voorzien en vinden er nog 2 terugkomlessen plaats.  Indien u meer informatie wenst, vraag dan achter onze folder!

Kostprijs: 150 euro (incl. werkboekje & online oefenbladen)

 

PAASVAKANTIE 2019

Lagere school

 • maandag 8 april 2019 van 9u – 11u
 • dinsdag 9 april 2019 van 9u – 11u
 • woensdag 10 april 2019 van 9u – 11u
 • donderdag 11 april 2019 van 9u – 11u

Terugkomsessies op

 • zaterdag 11 mei 2019 van 10u – 11u
 • zaterdag 25 mei van 10u – 11u

Middelbaar

 • maandag 8 april 2019 van 11u – 13u
 • dinsdag 9 april 2019 van 11u – 13u
 • woensdag 10 april 2019 van 11u – 13u
 • donderdag 11 april 2019 van 9u 11u – 13u

Terugkomsessies op

 • zaterdag 11 mei 2019 van 11u – 12u
 • zaterdag 25 mei van 11u – 12u

 

ZOMERVAKANTIE  2019

9-12 jarigen: ma 1 juli t.e.m. vrijdag 5 juli van 9-11u

+ terugkomsessie op zaterdag 31 augustus van 10-11u

12-15 jarigen: ma 1 juli t.e.m. vrijdag 5 juli van 11-13u

+ terugkomsessie op zaterdag 31 augustus van 11-12u