Sociale vaardigheidstraining

Sociale vaardigheidstraining voor kinderen van de lagere school

Ondervindt je kind problemen in de omgang met leeftijdsgenootjes? Heeft het moeite met het aanknopen van een gesprek, het opkomen voor zichzelf, het gepast reageren in moeilijke situaties zoals ruzies? Een sociale vaardigheidstraining kan je kind op weg helpen.

Doelgroep

Er wordt een training voor kinderen van het 4e, 5e en 6e leerjaar.

Werkvorm

De trainingen worden gegeven door een klinisch psycholoog en/of orthopedagoog. De sessies worden voorafgegaan door een intakegesprek met de ouder(s) om een zicht te krijgen op de problemen en sterktes. De training bestaat uit vier sessies van telkens drie uur. Thema’s die aan bod komen zijn o.a. een praatje maken, luisteren, samenspelen, pestsituaties, opkomen voor jezelf, reageren op kritiek, etc. De training wordt afgesloten met een individueel evaluatiegesprek met de ouder(s) en het kind.

De kostprijs bedraagt 300 euro.

Data: nog te bepalen

Inschrijven cursussen

  • * Velden met een sterretje zijn verplicht