TypTien

Speels en vlot blind leren typen op de computer voor kinderen van 9-12 en 12-15 jaar

Vlot blind kunnen typen is tegenwoordig een must voor iedereen. Werken op de computer kan bovendien een hulp zijn voor kinderen met schrijf- of leermoeilijkheden, maar daarvoor moeten ze kunnen typen. Door gebruik te maken van therapeutische inzichten in hoe je het motorisch leren van kinderen kan verbeteren, is een eigen aanpak ontstaan: de methode TypTien. Ook voor kinderen zonder leerproblemen is deze aanpak een leuke, gevarieerde methode om vlot blind te leren typen.

De vis zwemt in de beek, de fazant zit in het gras en de roofvogel vliegt over de top. Dat klinkt logisch, zeker als we zeggen dat een beek lager is dan het gras en de top van een berg hoger is dan het gras. Binnen een minuut ben je ermee weg!

Praktisch

Op 4 of 5 lessen van 2u tijd leggen we in de schoolvakanties een stevige basis aan, waarna elk kind een oefenprogramma op zijn/haar maat mee naar huis krijgt om het typen geautomatiseerd te krijgen. Er wordt verwacht om 3x/week een kwartier te oefenen in een motiverend programma dat u thuis kan downloaden. Dit oefenprogramma zit mee vervat in de prijs. Na enkele weken vinden er nog 1 of 2 terugkomlessen plaats om de vooruitgang op te volgen.

De cursussen  worden begeleid door een psychomotorisch therapeut. Een eigen laptop meenemen mag, maar hoeft niet; er is voor iedere deelnemer een laptop beschikbaar in ons cursuslokaal.

Kostprijs: 150 euro (incl. werkboekje & online oefenbladen)

PAASVAKANTIE  2020

9-12 jarigen: ma 6 april  t.e.m. vrijdag 10 april 2020 van 9-11u

+ terugkomsessie op zaterdag 6 juni van 10-11u

12-15 jarigen: ma 6 april  t.e.m. vrijdag 10 april 2020 van 11-13u

+ terugkomsessie op zaterdag 6 juni van 11-12u

ZOMERVAKANTIE  2020

9-12 jarigen: woe 1 juli – do 2 juli – vrij 3 juli – ma 6 juli – di 7 juli van 9-11u

+ terugkomsessie op zaterdag 29 augustus van 10-11u

12-15 jarigen: woe 1 juli – do 2 juli – vrij 3 juli – ma 6 juli – di 7 juli van 11-13u

+ terugkomsessie op zaterdag 29 augustus van 11-12u

Inschrijven cursussen

  • * Velden met een sterretje zijn verplicht